Gespecialiseerd aannemingsbedrijf voor uw buitensportaccommodaties en groenvoorzieningen.

Infill | Bouma sport & groen in Tynaarlo, Drenthe

Infill (het materiaal dat tussen de kunstgrasvezels wordt gestrooid) is, samen met de kwaliteit van de vezel, een bepalende component voor de algehele kwaliteit van een kunstgrasveld. De vezels bepalen hoe het veld er uit ziet; de infill geeft de sporter wat hij nodig heeft, nl. een veilige ondergrond met de juiste sporttechnische eigenschappen.

Grofweg worden de volgende soorten infill toegepast in de diverse kunstgrassystemen:

SBR – rubbergranulaat
SBR rubber wordt verkregen door autobanden waarvan het loopvlak versleten is, te vermalen tot kleine fragmenten.
In SBR rubber is onderscheid te maken in kwaliteit. Zo gebruikt FieldTurf voor haar SBR infill alleen banden van personenauto’s. Er is ook SBR verkrijgbaar waar vrachtautobanden in verwerkt zijn. Wij adviseren onze opdrachtgevers om goed te omschrijven wat de gewenste kwaliteit is. We hebben immers met het SBR ook een verantwoordelijkheid te nemen met betrekking tot het milieu.

Cryogeen SBR
Bij cryogeen SBR wordt het rubber van de autobanden in diepgevroren toestand gemalen. Het oppervlak wordt hierdoor gladder waardoor de stukjes minder aan schoeisel, kleding en bal blijven hangen. Ook drijft het niet op bij stortbuien. Hierdoor is sprake van minder uitloop en is dus minder aanvulling nodig.
Sporttechnisch geeft het een betere stabiliteit, energierestitutie en schokabsorptie. Ook voor het milieu is het minder belastend dan SBR.

FieldTurf® Mix Infill
FieldTurf® heeft een gepatenteerd mix infill systeem ontwikkeld bestaande uit een mix van instrooizand en DIN-gecertificeerd gerecycled rubber. Boven op de mix infill wordt een laag met cryogeen rubber aangebracht.
Deze mix is uniek en zorgt voor een optimale grip, stabiliteit, schokabsorptie en energierestitutie, ook op de langere termijn.

TPE (Thermo Plastisch Elastomeer)
TPE Is geurloos en heeft in tegenstelling tot het SBR infill geen zink uitloging. De keuze voor TPE werd in het verleden veelal gemaakt op basis van deze twee eigenschappen. TPE is in diverse kleurstellingen verkrijgbaar.

FieldTurf® PureFill
Na jaren van onderzoek, praktijktesten en ontwikkeling levert FieldTurf® nu ook een 100% natuurlijke infill op basis van kurk: FieldTurf® PureFill
Als enige in de markt hebben wij een FIFA** gecertificeerd voetbalveld gebouwd met FieldTurf® Purefill. FieldTurf® PureFill onderscheidt zich ten opzichte van alle andere infill materialen door: milieuvriendelijkheid, natuurlijke uitstraling, geen extreme warmte toename in de zomer. Lees alles over dit unieke product in de FieldTurf® PureFill brochure.

Bouma Sport & Groen

BSNC      ISA Sport      VCA

Bedrijfsgegevens

Meerweg 18
9482 TE Tynaarlo
0592-541404

info@boumasportengroen.nl 

T. 0592-541404
info@boumasportengroen.nl 

Sportveld direct laten aanleggen?

Over ons

Bouma Sport & Groen BV  is uw totaal partner voor het realiseren, renoveren of onderhouden van al uw buitensportaccommadaties. Door samenwerking met diverse partners kunnen wij altijd op uw wensen inspelen.
 

Sitemap

Bouma Sport & Groen
Bouma Sport & GroenBouma Sport & GroenBouma Sport & Groen